Kako urediti apartman uz pomoć šarmantnih detalja

Svi članci
28.05.2020.

Savjeti za uređenje apartmana

Svake godine u ovo doba, vlasnici apartmana počinju s pripremama za ljetnu turističku sezonu. Ova će sezona, nažalost, biti drugačija od svih ostalih, no osnovna pravila za optimalno uređenje apartmana vrijede i ove godine!

Uređenje apartmana za najam razlikuje se od uređenja stana - vaš gost će u apartmanu boraviti kratko i funkcionalnost će mu vjerojatno biti važnija od estetike. Ipak, to ne znači da apartmanima ne biste trebali podariti malo karaktera i osobnosti, upravo suprotno - baš su detalji ti koji zaokružuju dojam ugodnog boravka i ostaju u pamćenju kao vrijedne uspomene.

S ovih pet savjeta za uređenje apartmana nećete pogriješiti:

1. Prvi dojam je bitan

Bitno je kako će stan izgledati na slikama ako želite da se zapamti u moru sličnih. Zato na fotografijama istaknite detalje po kojima će gost zapamtiti baš vaš prostor - uokvirenu sliku, lijepu vazu ili zdjelu sa svježim voćem.

2. Detalji su ključ

Gost će boravak pamtiti po nizu detalja, od toga kako ste ga dočekali do prvog dojma po ulasku u apartman. Iznenadite ih lijepom gestom poput hladnog svježeg soka ili simpatičnog privjeska za ključeve apartmana koji će im odmah darovati osmijeh.

3. Manje je više

Apartman mora prije svega biti funkcionalan. Svjetlije boje, manji komadi namještaja i pametna rješenja za odlaganje raznih sitnica ostavljaju dojam prostranosti. Dobro će vam poslužiti i držač za ključeve na ulasku u apartman.

4. Stvorite osjećaj doma

Iako će gosti provesti većinu dana na plaži, povratak u apartman svejedno treba biti poput povratka u udobnost doma. Uz dobar kauč, obavezni wi-fi, odličnu kadu ili tuš kabinu, pomoći će detalji poput ogledala, sata, elegantno uokvirenih slika na zidovima ili ukrasnih držača za svijeće.

5. Uspomene koje će pamtiti

Gosti cijene kad na odlasku mogu ponijeti nešto sa sobom, neku sitnicu koja će ih podsjećati na ugodne trenutke i buditi im lijepe uspomene. Poklonite im lijepi, mali suvenir - bocu soka iz vlastite proizvodnje ili bocu maslinovog ulja, držač za olovke ili okvir s uokvirenom slikom zalaska sunca i plaže ispred vašeg apartmana. Nešto što će ih oraspoložiti tijekom tmurnog zimskog dana ili predugog dana u uredu.

Newsletter
Prijavite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta prilikom prve kupnje.