Jednostavni savjeti za elegantan radni prostor

Moderno i elegantno uređen radni stol
Svi članci
28.01.2021.

Kako vi gledate na ponedjeljak? Jeste li uzbuđeni zbog novog radnog tjedna ili vam vrijeme vikendom uvijek prebrzo prođe?

Kako god bilo, ponedjeljak uvijek dođe, a s njim i vi u ured. 

Bez obzira na to putujete li do ureda ili je on samo radni stol u vašem domu, to je mjesto gdje provodite četrdeset ili više sati svaki tjedan i gdje se želite osjećati ugodno. 

Radno mjesto je kao drugi dom baš zato što tu provodite jako puno vremena. Zašto ga onda ne urediti točno onako kako vi želite? Uopće nije bitno da li baš krećete na novi posao ili samo želite udahnuti malo života svom starom radnom mjestu, ovih 5 savjeta za uređenje ureda dobro će vam doći. 

#1 Jedan osobni detalj

Jedan personalizirani detalj, samo jedna fotografija, obogatit će vaš radni stol i dati vam ono što vam treba kada vam se bliži još jedan rok. Osobne fotografije ili uokvireni citat kojeg obožavate jednostavan su način za podizanje radne atmosfere na elegantan način. 

Ako želite dašak luksuza, fotografije stavite u zlatni okvir za slike, a ako ste roditelj i pokreću vas najdraže male okice, izaberite okvir za dječje fotografije

#2 Dodajte cvijet ili manju biljku

Dokazano je da biljke poboljšavaju kvalitetu zraka, povećavaju pažnju, poboljšavaju kreativnost, smanjuju stres i stabiliziraju raspoloženje. Biljke u uredu, pun su pogodak. 

Ako vam se biljke baš jako sviđaju, uvijek možete dodati još koju. Samo ih nemojte zaboraviti zalijevati, naravno, ako nisu one umjetne. Isto tako, imajte na umu da ured često nije mjesto s puno sunčeve svjetlosti pa tražite biljke kojima manjak sunca neće predstavljati problem. 

#3 Umjetnost na zidu

Veliki poster s citatom, neko djelo omiljenog vam suvremenog umjetnika ili bilo kakav drugi zidni dekor koji će vas opustiti samim pogledom na njega. Sve će to odraditi svoju zadaću, ipak ste na radnom mjestu i morate ostati fokusirani. 

Zamislite dinamični ansambl leptirića na zidu vašeg ureda.

Postoji hrpa načina kako dodati komad umjetnosti na zid u vašem kućnom ili onom klasičnom uredu. Pronađite najbolji za sebe.

#4 Nemojte zaboraviti zašto se krenuli

Ovaj podnaslov je parafrazirana, odlična motivacijska poruka “Remember why you started!”, a upravo su motivacijeske poruke i citati ono čemu želimo posvetiti još koji redak. 

Kada se osjećate blah, teško ćete isporučiti ono najbolje od sebe. Isto tako, kada se osjećate zatrpani rokovima, tablicama i sastancima, teško je zadržati fokus na široj slici i imati na umu zašto ste uopće krenuli raditi to što radite. Nemojte zaboraviti na onu strast koja vas je gurala u samom početku! 

Koja poruka vas motivira i na koji način će se nalaziti u vašem uredu, to je samo na vama. U svakom slučaju, neka bude tu negdje. 

#5 Organizacija je pola posla

Nije tajna da uredi, pogotovo kućni, mogu postati neuredni jako brzo. Različiti uredski detalji pomoći će vam da ostanete organizirani i fokusirani.  

Praktičan detalj koji privlači poglede.

Kada ste već tu i želite organizirati svoj radni stol, zašto držač za kemijske ne bi bio i maleni komad umjetnosti, a niti držač za posjetnice ne mora biti stara kartonska ambalaža. 

Za radnim stolom provodite svoje vrijeme, neka ono bude najljepše moguće. Ništa manje ne zaslužujete.

 

Sorinele Glamour uredski detalji

Newsletter
Prijavite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta prilikom prve kupnje.