Tko smo mi?

Svi članci
28.05.2020.

Tko su Sorinele?

S: Mi smo Sonja i Marinela i sestre smo. Brend Sorinele je izraz naše ljubavi prema lijepim, ugodnim i detaljima bogatim životnim prostorima.

M: U našem poslu, mi smo i kreativne direktorice i obrtnice - od potrage za inspiracijom do svakodnevnog rada u studiju, svakom detalju posvećujemo potpunu pažnju, predanost i puno, puno ljubavi.

Što znači ime Sorinele?

M: Ime je kovanica od talijanske riječi sorelle (sestre) + Sonja + Marinela, ali i talijanskih riječi sorriso i sole (osmijeh i sunce). Važno nam je bilo imenom dočarati pozitivni i vedri osjećaj kakav daje interijer bogat lijepim detaljima.

Kako ste počele?

S: Tata je radio ključeve i graviranje, svoju je radnju otvorio 1991. Mi smo cijeli život odrastale s time a kasnije smo preuzele, proširile i unaprijedile posao.

M: Naš se otac uvijek u poslu trudio biti korak ispred drugih i neprestano se nadograđivao, a to želimo i mi. Njegova je najveća kvaliteta dobrota i od njega smo naslijedile radišnost i predanost.

Što vas najviše veseli u poslu?

S: Volim svoj posao i uživam u njemu, ispunjava me. Iskreno, ne znam što bih drugo radila da ne radim ovo. Sve što smo osmislile i napravile, same smo naučile. Nitko nam to nije ranije pokazao.

M: Ponekad se probudim usred noći jer mi sine neka dobra ideja pa jedva čekam jutro da mogu ustati i doći na posao da je razradim.

Gdje nalazite inspiraciju?

M: Inspiracija je svuda oko nas - u životima koje vodimo, u interijerima koje posjećujemo, na putovanjima, u razgovoru s klijentima.

S: Jako dobro se nadopunjujemo i često zajedno dolazimo do ideje o novom proizvodu.

Zašto baš pleksiglas?

M: Oduševljava nas akrilno staklo, ima zaista divne karakteristike. Teško mu je naći manu. Odlikuje ga visoki sjaj i optička jasnoća, može biti proziran, bezbojan, obojen, čist ili mutan, što nam daje niz mogućnosti za kreativne i raznobojne predmete.

S: Bio je jako popularan 1970-ih, kada su ga zvali materijalom budućnosti. A danas ga opet sve češće koriste vrhunski dizajneri namještaja i brojni suvremeni umjetnici. Elegantan je i svestran, to mu daje sposobnost da lako pronađe svoje mjesto u svakom interijeru.

Kakvi su vam planovi za budućnost?

S: Nastavit ćemo, razvijat ćemo se, rast ćemo. Sorinele su naš život i naša strast.

M: Svaka se vještina brusi iskustvom, pa tako i ova naša - za nekoliko godina, bit ćemo još bolje u ovome što radimo. Jedva čekam!

Newsletter
Prijavite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta prilikom prve kupnje.