Opći uvjeti poslovanja

Sadržaj Internet stranice www.sorinele.com je vlasništvo Clavis Benčić obrt za promidzbu i usluge, Marinela Benčić Čekić, Carducci 12, Rovinj, Oib 09641481317 , Hrvatska. Upotrebom Internet stranice www.sorinele.com korisnici prihvaćaju objavljene opće uvjete poslovanja. Clavis Benčić i korisnici s općim uvjetima ugovaraju međusobne obveze pri kupnji u Internet trgovini www.sorinele.com.

Opći uvjeti prodaje su sastavljeni u skladu sa hrvatskim zakonom.

Clavis Benčić obrt zadržava pravo izmjene općih uvjeta na Internet stranici www.sorinele.com bilo kada i bez prethodne obavijesti. Sve promjene općih uvjeta su za korisnike obvezujuće. Ukoliko se ne slažete s navedenim Općim uvjetima poslovanja i ne želite ih prihvatiti, molimo Vas da nam se obratite putem e-maila na adresu info@sorinele.com kako bismo Vas izbrisali iz baze korisnika Internet stranice www.sorinele.com.

U smislu ovih Općih uvjeta, Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je Clavis Benčić obrt, Carducci 12, 52210 Rovinj, OIB:09641481317, a Kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.

Sve cijene prikazane u Internet trgovini www.sorinele.com izražene su u hrvatskim kunama (kn) za krajnjeg Kupca (PDV je uključen u cijene). Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave!

Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora, te razlike u percepciji boje od strane ljudskog oka i slično ne možemo jamčiti potpunu suglasnost boja naših proizvoda sa bojama kako ih korisnici vide na zaslonu svog monitora

Naručivanje i registracija

Naručivanje proizvoda moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Proizvodi se naručuju isključivo kroz programsko sučelje Internet trgovine www.sorinele.com. Korištenje Internet trgovine www.sorinele.com je dostupno neregistriranim i registriranim korisnicima. Registrirani korisnik u postupku registracije popunjava tražene podatke. Svaki registrirani korisnik dobije svoje korisničko ime i zaporku koja je tajna. Registrirani korisnik je obvezan čuvati tajnost korisničkog imena i zaporke. Ukoliko korisnik posumnja u neautorizirano korištenje svojeg korisničkog imena i/ili zaporke, on je odgovoran za sve moguće troškove izazvane korištenjem njegova korisničkog imena i/ili zaporke do trenutka dok ne obavijesti Clavis Benčić obrt putem kontakata objavljenih na web stranici o sumnji o neautoriziranom korištenju. Korisnik je odgovoran i za sve nedozvoljene aktivnosti autorizirane i izvršene pod njegovim korisničkim imenom i/ili zaporkom.

Kupac pristaje da se kupnja putem Internet trgovine www.sorinele.com vrši na način da kupac kupuje dostupne proizvode na način da ih bira na temelju slike i osnovnog opisa proizvoda. Naručene proizvode Kupac će platiti pouzećem ili jednom od kreditnih kartica s kojima je omogućeno plaćanje u Internet trgovini www.sorinele.com ili temeljem Potvrde narudžbe koju će mu sustav poslati na e-mail naveden u narudžbi, općom uplatnicom, virmanom odnosno nalogom preko Internet bankarstva. Ukoliko Prodavatelj u roku od maksimalno 2 dana (odnosno 1. radni dan po isteku tog roka) od zaprimanja narudžbe ne primi potvrdu o uspješno izvršenom plaćanju kreditnom karticom (šalje ju WSPay sustav) odnosno uplatu na svoj poslovni račun, kad je Kupac odabrao plaćanje općom uplatnicom, virmanom ili Internet bankarstvom, smatrat će se da je Kupac odustao od narudžbe.

Na Vašu e-mail adresu automatski se šalju različite poruke (potvrda narudžbe, obavijest o promjeni statusa ili otkazivanju narudžbe), stoga Vas molimo da koristite ispravnu važeću e-mail adresu kako bi poruke s potrebnim informacijama stigle do Vas. U trenutku kada narudžba bude zaprimljena, Clavis Benčić obrt će elektroničkim putem u obliku e-pošte obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen. Clavis Benčić obrt se obvezuju isporučiti sve naručene i plaćene proizvode koji su u trenutku isporuke dostupni na zalihama. Ukoliko Prodavatelj eventualno nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda ili sve naručene proizvode, kontaktirat će Kupca, te ga obavijestiti o mogućem terminu isporuke proizvoda kojih nema na skladištu dobavljača. Po dobivanju takve obavijesti od Prodavatelja, Kupac je e-mailom dužan obavijestiti Prodavatelja da li želi isporuku nekompletne narudžbe, prihvaća novi rok isporuke kompletne narudžbe ili odustaje od kompletne narudžbe. Ukoliko je Kupac narudžbu za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, platio kreditnom karticom, Prodavatelj će terećenje kartice umanjiti za vrijednost proizvoda koje ne može isporučiti ili stornirati ukupno terećenje u slučaju da je Kupac odustao od narudžbe. Ukoliko je pak Kupac iznos narudžbe za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, uplatio na poslovni račun Pradavatelja općom uplatnicom, virmanom ili Internet bankarstvom, Prodavatelj će mu odmah vratiti iznos vrijednosti proizvoda koje ne može isporučiti ili ukupno uplaćeni iznos u slučaju da je Kupac odustao od kompletne narudžbe.

Korištenje usluga www.sorinele.com odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje www.sorinele.com od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljena, te su roditelji i/ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a Clavis Benčić obrt ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.

Cookies

Koristimo kolačiće. Pristupanjem www.sorinele.com pristali ste na korištenje kolačića u skladu s Sorinele pravilima o privatnosti. Većina interaktivnih web-mjesta upotrebljava kolačiće kako bi nam omogućili preuzimanje korisničkih podataka za svaki posjet. Naše web-mjesto koristi kolačiće da bi se omogućilo funkcioniranje određenih područja kako bi se olakšalo osobama koje posjećuju našu web-lokaciju.

Licenca

Osim ako nije drugačije navedeno, Sorinele posjeduje prava intelektualnog vlasništva za sav materijal na www.sorinele.com. Sva prava intelektualnog vlasništva su zadržana. Ovom pristupu možete pristupiti s www.sorinele.com za svoju osobnu upotrebu, podložno ograničenjima navedenim u ovim odredbama i uvjetima.

Ne smijete:

Možemo odobriti zahtjeve na naš sadržaj sljedećim organizacijama: Tražilicama, novinskim organizacijama, opće poznatim izvorima potrošačkih i / ili poslovnih informacija, online distributerima direktorija, internetskim portalima, obrazovnim ustanovama i trgovačkim udruženjima.

Odobrit ćemo zahtjeve za povezivanje od tih organizacija ako odlučimo da:

 • (a) veza ne bi učinila da izgledamo nepovoljno prema nama ili prema našim akreditiranim tvrtkama;
 • (b) organizacija nema negativne podatke o nama;
 • (c) korist od vidljivosti hiperveze nadoknađuje nepostojanje naziva tvrtke;
 • (d) veza je u kontekstu općih informacija o resursima.

Ove organizacije mogu se povezati s našom početnom stranicom sve dok je veza:

 • (a) ni na koji način varljiva;
 • (b) lažno ne podrazumijeva sponzorstvo, odobravanje ili odobrenje povezujuće strane i njezinih proizvoda ili usluga;
 • (c) uklapa se u kontekst mjesta povezivanja stranke.

Ako ste jedna od organizacija navedenih u gornjem paragrafu i zainteresirani ste za povezivanje s našom web stranicom, morate nas obavijestiti slanjem e-maila na info@sorinele.com. Navedite svoje ime, naziv vaše organizacije, podatke za kontakt kao i URL svoje web-lokacije, popis svih URL-ova s kojih namjeravate povezati našu web-lokaciju, te popis URL-ova na našoj web-lokaciji na koje želite veza. Pričekajte odgovor. Odobrene organizacije mogu povezati našu web-stranicu na sljedeći način: Koristeći naziv tvrtke; ili Korištenjem jedinstvenog lokatora resursa s kojim se povezuje; ili Korištenjem bilo kojeg drugog opisa naše web-stranice koja je povezana s tim ima smisla u kontekstu i formatu sadržaja na web-mjestu poveznice. Nikakvo korištenje logotipa tvrtke ili drugih umjetničkih djela neće biti dopušteno za povezivanje bez ugovora o licenciranju zaštitnog znaka.

Rezervacija prava

Zadržavamo pravo zahtijevati da uklonite sve veze ili bilo koju vezu do naše web-lokacije. Odobravate odmah uklanjanje svih veza na našu web-lokaciju na zahtjev. Također zadržavamo pravo izmijeniti ove odredbe i uvjete te ih povezati u bilo kojem trenutku. Kontinuiranim povezivanjem na našu web stranicu, pristajete na obvezivanje i poštivanje ovih uvjeta i odredbi.

Promocije

S vremena na vrijeme možemo ponuditi i / ili sponzorirati natjecanja i igre na web-lokaciji. Svaka od tih aktivnosti regulirana je posebnim pravilima koja su dostupna na web-lokaciji.

Načini plaćanja

Načini plaćanja prilikom kupnje putem Internet trgovine www.sorinele.com su:

 • PayPal
 • Karticom tekućeg računa – Maestro®
 • Kreditnim karticama: Visa, MasterCard®, Diners
 • Općom uplatnicom ili internet bankarstvom
 • Gotovinom – pouzećem (po primitku pošiljke)

Sorinele.com internet trgovina pruža najvišu razinu sigurnosti prilikom plaćanja putem Interneta. Kupnju putem kreditnih kartica omogućuje sigurnu kupnju obradom Vaših povjerljivih podataka na siguran i pouzdan način. Vaši povjerljivi podaci nikada se ne pohranjuju na lokalnim poslužiteljima.

Opcija plaćanja pouzećem omogućuje da plaćanje izvršite prilikom same dostave na Vašu adresu. Plaćanje pouzećem nije moguće kod osobnog preuzimanja skladištu dobavljača. Plaćanje pouzećem se vrši u gotovini dostavljaču prilikom same isporuke. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na dogovorenoj dostavnoj adresi dostavljač ostavlja obavijest o prispjeću pošiljke.

Kod plaćanja putem internetskog bankarstva, na svoju e-mail adresu ćete dobiti predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji treba uplatiti sredstva. Uplatu možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili putem uobičajenih načina plaćanja – banke, pošte, Fine ili sl.

Po zaprimljenoj uplati, dobavljač isporučuje uplaćene proizvode.

Dostava

Dostava naručene robe je besplatna za područje Republike Hrvatske, bez obzira na količinu i vrstu naručene robe!

Na dan kad Vam pošaljemo paket, na elektoničku poštu koju ste naveli prilikom registracije primit ćete obavijest o isporuci Vaše narudžbe. Budući da gotovo sve proizvode u ponudi dostavljamo iz trenutnih zaliha, većinu predanih narudžbi primit ćete u sljedeća tri do pet dana, ovisno o mjestu prebivališta.
 Ukoliko roba nije na raspolaganju, Prodavatelj će kupca obavijestiti (pismenim putem ili telefonski) o mogućem roku isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbu. Ako mislite da dostava Vaše narudžbe kasni, o tome nas odmah obavijestite na info@sorinele.com ili nas nazovite na telefon +385 52 817 050 i mi ćemo se potruditi saznati gdje je trenutno Vaša narudžba.

Proizvodi se dostavljaju putem prijevozničkih tvrtki koje obavljaju usluge transporta. Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Naknadne reklamacije neće biti uvažene. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju. Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako Kupac ni nakon 7 dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od Prodavatelja, mora ga obavijestiti kako bi Prodavatelj mogao osigurati pronalazak pošiljke ili poslati zamjensku.

 

Ima li pitanja o ovim Uvjetima?

Slobodno nas kontaktirajte na info@sorinele.com.