Opći uvjeti poslovanja

Sadržaj Internet stranice www.sorinele.com je vlasništvo Clavis Benčić obrt za promidzbu i usluge, Marinela Benčić Čekić, Carducci 12, Rovinj, Oib 09641481317 , Hrvatska. Upotrebom Internet stranice www.sorinele.com korisnici prihvaćaju objavljene opće uvjete poslovanja. Clavis Benčić i korisnici s općim uvjetima ugovaraju međusobne obveze pri kupnji u Internet trgovini www.sorinele.com.

Opći uvjeti prodaje su sastavljeni u skladu sa hrvatskim zakonom.

Clavis Benčić obrt zadržava pravo izmjene općih uvjeta na Internet stranici www.sorinele.com bilo kada i bez prethodne obavijesti. Sve promjene općih uvjeta su za korisnike obvezujuće. Ukoliko se ne slažete s navedenim Općim uvjetima poslovanja i ne želite ih prihvatiti, molimo Vas da nam se obratite putem e-maila na adresu info@sorinele.com kako bismo Vas izbrisali iz baze korisnika Internet stranice www.sorinele.com.

U smislu ovih Općih uvjeta, Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je Clavis Benčić obrt, Carducci 12, 52210 Rovinj, OIB:09641481317, a Kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.

Sve cijene prikazane u Internet trgovini www.sorinele.com izražene su u hrvatskim kunama (kn) za krajnjeg Kupca (PDV je uključen u cijene). Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave!

Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora, te razlike u percepciji boje od strane ljudskog oka i slično ne možemo jamčiti potpunu suglasnost boja naših proizvoda sa bojama kako ih korisnici vide na zaslonu svog monitora

Naručivanje i registracija

Naručivanje proizvoda moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Proizvodi se naručuju isključivo kroz programsko sučelje Internet trgovine www.sorinele.com. Korištenje Internet trgovine www.sorinele.com je dostupno neregistriranim i registriranim korisnicima. Registrirani korisnik u postupku registracije popunjava tražene podatke. Svaki registrirani korisnik dobije svoje korisničko ime i zaporku koja je tajna. Registrirani korisnik je obvezan čuvati tajnost korisničkog imena i zaporke. Ukoliko korisnik posumnja u neautorizirano korištenje svojeg korisničkog imena i/ili zaporke, on je odgovoran za sve moguće troškove izazvane korištenjem njegova korisničkog imena i/ili zaporke do trenutka dok ne obavijesti Clavis Benčić obrt putem kontakata objavljenih na web stranici o sumnji o neautoriziranom korištenju. Korisnik je odgovoran i za sve nedozvoljene aktivnosti autorizirane i izvršene pod njegovim korisničkim imenom i/ili zaporkom.

Kupac pristaje da se kupnja putem Internet trgovine www.sorinele.com vrši na način da kupac kupuje dostupne proizvode na način da ih bira na temelju slike i osnovnog opisa proizvoda. Naručene proizvode Kupac će platiti pouzećem ili jednom od kreditnih kartica s kojima je omogućeno plaćanje u Internet trgovini www.sorinele.com ili temeljem Potvrde narudžbe koju će mu sustav poslati na e-mail naveden u narudžbi, općom uplatnicom, virmanom odnosno nalogom preko Internet bankarstva. Ukoliko Prodavatelj u roku od maksimalno 2 dana (odnosno 1. radni dan po isteku tog roka) od zaprimanja narudžbe ne primi potvrdu o uspješno izvršenom plaćanju kreditnom karticom (šalje ju WSPay sustav) odnosno uplatu na svoj poslovni račun, kad je Kupac odabrao plaćanje općom uplatnicom, virmanom ili Internet bankarstvom, smatrat će se da je Kupac odustao od narudžbe.

Na Vašu e-mail adresu automatski se šalju različite poruke (potvrda narudžbe, obavijest o promjeni statusa ili otkazivanju narudžbe), stoga Vas molimo da koristite ispravnu važeću e-mail adresu kako bi poruke s potrebnim informacijama stigle do Vas. U trenutku kada narudžba bude zaprimljena, Clavis Benčić obrt će elektroničkim putem u obliku e-pošte obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen. Clavis Benčić obrt se obvezuju isporučiti sve naručene i plaćene proizvode koji su u trenutku isporuke dostupni na zalihama. Ukoliko Prodavatelj eventualno nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda ili sve naručene proizvode, kontaktirat će Kupca, te ga obavijestiti o mogućem terminu isporuke proizvoda kojih nema na skladištu dobavljača. Po dobivanju takve obavijesti od Prodavatelja, Kupac je e-mailom dužan obavijestiti Prodavatelja da li želi isporuku nekompletne narudžbe, prihvaća novi rok isporuke kompletne narudžbe ili odustaje od kompletne narudžbe. Ukoliko je Kupac narudžbu za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, platio kreditnom karticom, Prodavatelj će terećenje kartice umanjiti za vrijednost proizvoda koje ne može isporučiti ili stornirati ukupno terećenje u slučaju da je Kupac odustao od narudžbe. Ukoliko je pak Kupac iznos narudžbe za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, uplatio na poslovni račun Pradavatelja općom uplatnicom, virmanom ili Internet bankarstvom, Prodavatelj će mu odmah vratiti iznos vrijednosti proizvoda koje ne može isporučiti ili ukupno uplaćeni iznos u slučaju da je Kupac odustao od kompletne narudžbe.

Korištenje usluga www.sorinele.com odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje www.sorinele.com od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljena, te su roditelji i/ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a Clavis Benčić obrt ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.

 

Cijene

Sve navedene cijene izražene su u Hrvatskim kunama i sadrže obračunatu zakonski propisanu stopu PDV-a. Ponuda i cijene za specijalne akcije vrijede do isteka roka koji je naveden na samoj internet stranici, ili do isteka zaliha. U cijenu nisu uračunati troškovi dostave koji će biti posebno navedeni prilikom naručivanja artikala. Troškovi dostave se ne uvećavaju ukoliko se narudžba isporučuje u nekoliko navrata, ali se mogu uvećati za dodatne troškove koji mogu nastati prilikom dostave, a prema uvjetima prijevoznika koja vrši tu uslugu. Troškovi dostave su besplatni za sve pošiljke čija je vrijednost veća od 450,00 Kn, za akcijske artikle s posebno naznačenom besplatnom dostavom.

Jamstvo, uvjeti prodaje i reklamacije

Svi proizvodi su prije predaje dostavnoj službi detaljno pregledani i isporučeni u ispravnom stanju. Ukoliko prilikom preuzimanja korisnik primijeti oštećenja nastala u transportu, dužan je odmah kontaktirati djelatnike Clavis Benčić obrta, te prijaviti oštećenje telefonski ili e-mailom. U tom slučaju, Clavis Benčić obrt će, o svom trošku,  korisniku isporučiti novi proizvod.

U ostalim slučajevima, reklamacije na naručenu robu rješavaju se u okviru jamstvenog roka i pod uvjetima jamstva za taj proizvod, gdje korisnik kontaktira Clavis Benčić obrt na način koji je najprikladniji (putem telefona, e-maila, osobno), pogledati detalje pod opcijom stranice "Uvjeti" > "Reklamacije i povrati".

POVRATI: obzirom da je putem interneta teže odabrati idealan proizvod, sorinele.comr omogućuje jednostavne povrate i zamjene proizvoda u roku od 14 dana.

Ukoliko niste zadovoljni s proizvodom koji ste naručili, možete ga vratiti uz povrat punog plaćenog iznosa, uključujući i iznos dostave ukoliko je naplaćen (samo za povrat cijele narudžbe).

 Svi proizvodi koje se vraćaju moraju biti nekorišteni, neoštećeni i neotvoreni te sa svim isporučenim dijelovima te u originalnom pakiranju. Trošak dostave do našeg skladišta za proizvode koje vraćate ili mijenjate snosite samostalno (poštom ili dostavnom službom), osim u slučaju povrata ili zamjene neispravnih proizvoda kada sve troškove snosimo mi.

Za povrate i zamjene nekorištenih i neotvorenih proizvoda molimo da nas prethodno kontaktirate na tel: 052/817-050 ili e-mail: info@sorinele.com

 Napomene

• Povrati i zamjene moraju biti unaprijed dogovoreni
• Ukoliko želite povrat sredstva, uz robu koja udovoljava povratu, obavezno mora biti priložena kopija računa te broj računa (IBAN) na koji da izvršimo povrat sredstava
• Povrat sredstava će biti izvršen sukladno zakonskom roku od 14 dana (ZZP), tj. nakon što zaprimimo proizvod na skladište
• Prilikom povrata i zamjena ispravnih proizvoda, kupac je odgovoran da prikladno zapakira proizvod/e u kartonsku kutiju kako ne bi došlo do oštećenja proizvoda prilikom transporta. Ukoliko do oštećenja dođe jer kupac nije zaštitio proizvod prilikom pakiranja (npr. vraćeni proizvodi zamotani u običan papir ili vrećicu) – povrat ili zamjena neće biti uvaženi.
• Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

JAMSTVO: Svi proizvodi ponuđeni na stranicama sorinele.com pokriveni su jamstvom. Dogodi li se unutar jamstvenog roka da je proizvod promijenio svojstva ili prestao raditi, proizvod možete vratiti i on će biti zamijenjen za jednaki ispravan proizvod ili drugi proizvod po vašem izboru. Samo u slučaju da nismo u mogućnosti učiniti gore navedeno, za isti će vam biti vraćen iznos vrijednosti proizvoda unutar 14 radnih dana od dana prijave reklamacije. U slučaju reklamacije, molimo vas da nas prije vraćanja robe obavijestite elektronskom poštom ili telefonski s opisom problema.
Napomene
Jamstvo uvažavamo jedino uz račun koji je isporučen prilikom isporuke robe.
Prije prijave neispravnog proizvoda molimo vas da provjerite da li su baterije koje stavljate u proizvod (ukoliko su potrebne) ispravne i umetnute na ispravan način. Ukoliko u navedenom jamstvenom roku vraćate neispravan proizvod, Clavis Benčić obrt pokriva troškove zamjene (GLS dostavnom službom).

Jamstvo se NE priznaje u sljedećim slučajevima
• Ako se kupac ne pridržava uputstva za upotrebu proizvoda
• Zbog kvarova nastalih višom silom (požar, poplava, udar groma i sl.)
• Zbog oštećenja izazvanih nepravilnom montažom ili održavanjem
• Zbog mehaničkih oštećenja izazvanih krivnjom korisnika
• Ako kupac nestručno ili nebrižljivo postupa s proizvodom
• Nepravilnom upotrebom te izloženošću neuobičajenim ili ekstremnim uvjetima
• Šteta uzrokovana čišćenjem neprikladnim sredstvima
Oštećenja u dostavi, krivi proizvodi, neispravni proizvodi

U slučaju oštećenja prilikom dostave, krivo isporučene robe ili je proizvod koji ste dobili neispravan (tvornička greška), molimo vas da nam se javite (elektronskom poštom ili telefonski) u roku od dva radna dana od primitka pošiljke. Sve reklamacije riješiti ćemo u najkraćem mogućem roku. U ovim slučajevima Clavis Benčić obrt pokriva sve troškove zamjene proizvoda. (GLS dostavnom službom).
Napomene
• Prilikom zamjene neispravnih proizvoda, novom proizvodu se prije slanja provjerava ispravnost.
• Prije prijave neispravnog proizvoda molimo vas da provjerite da li su baterije koje stavljate u proizvod (ukoliko su potrebne) ispravne i umetnute na ispravan način. 

Izvansudsko rješavanja potrošačkih sporova

U slučaju spora između potrošača i trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore ili prijedlog za mirenje pri centrima za mirenje.

Online rješavanje sporova

Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova, omogućena je “Platforma za on-line rješavanje potrošačkih sporova” (Platforma za ODR) na sljedećem linku: http://ec.europa.eu/odr

Pravo na jednostrani raskid ugovora (izvod iz ZZP-a, članak 72.)

(1) Potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.
(2) U slučaju sklapanja ugovora o kupoprodaji, rok iz stavka 1. ovoga članka započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.
(3) Ako je jednom narudžbom potrošač naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok iz stavka 1. ovoga članka započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

Upute za jednostrani raskid ugovora

• Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.
• Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona i adresu elektroničke pošte, a možete nas zatražiti i primjer obrasca o jednostranom raskidu ugovora na 052/817-050 ili putem mail-a na info@sorinele.com)
• Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.
• Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.
• Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.
• Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.
• Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako ste prije isteka naprijed navedenog roka poslali robu na našu adresu.
• Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.
• Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete zatražiti od nas putem telefona na 052/817-050 ili putem mail adrese info@sorinele.com. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom. 

Obveze potrošača u slučaju jednostranog raskida ugovora (izvod iz ZZP-a, članak 77.)

(1) Osim ako je trgovac ponudio da robu koju potrošač vraća sam preuzme, potrošač mora izvršiti povrat robe bez odgađanja a najkasnije u roku od 14 dana od kada je, sukladno članku 74. ovoga Zakona, obavijestio trgovca o svojoj odluci da raskine ugovor.
(2) Smatra se da je potrošač izvršio svoju obvezu iz stavka 1. ovoga članka na vrijeme ako prije isteka roka iz stavka 1. ovoga članka pošalje robu ili je preda trgovcu, odnosno osobi koju je trgovac ovlastio da primi robu.
(3) Potrošač mora snositi samo izravne troškove povrata robe, osim ako je trgovac pristao snositi te troškove ili ako je trgovac propustio obavijestiti potrošača o tome da je dužan snositi te troškove.
(4) Ako je, kod ugovora sklopljenog izvan poslovnih prostorija, roba u trenutku sklapanja ugovora bila dostavljena potrošaču u njegov dom, trgovac mora preuzeti robu na svoj trošak ako robu, zbog njezine prirode, nije moguće vratiti na uobičajeni način poštom.
(5) Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
(6) Iznimno od stavka 5. ovoga članka, ako trgovac nije obavijestio potrošača o njegovu pravu na jednostrani raskid ugovora u skladu s člankom 57. točkom 8. ovoga Zakona, potrošač ne odgovara za umanjenje vrijednosti robe, bez obzira na uzrok umanjenja vrijednosti robe.

Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora (izvod iz ZZP-a, članak 79.)

Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako je:
• Predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču
• Predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe
 Potrošač je dužan snositi troškove vraćanja robe u sjedište tvrtke Clavis Benčić obrt u slučaju da iskoristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. ZZP.

Cookies

Koristimo kolačiće. Pristupanjem www.sorinele.com pristali ste na korištenje kolačića u skladu s Sorinele pravilima o privatnosti. Većina interaktivnih web-mjesta upotrebljava kolačiće kako bi nam omogućili preuzimanje korisničkih podataka za svaki posjet. Naše web-mjesto koristi kolačiće da bi se omogućilo funkcioniranje određenih područja kako bi se olakšalo osobama koje posjećuju našu web-lokaciju.

Licenca

Osim ako nije drugačije navedeno, Sorinele posjeduje prava intelektualnog vlasništva za sav materijal na www.sorinele.com. Sva prava intelektualnog vlasništva su zadržana. Ovom pristupu možete pristupiti s www.sorinele.com za svoju osobnu upotrebu, podložno ograničenjima navedenim u ovim odredbama i uvjetima.

Ne smijete:

Možemo odobriti zahtjeve na naš sadržaj sljedećim organizacijama: Tražilicama, novinskim organizacijama, opće poznatim izvorima potrošačkih i / ili poslovnih informacija, online distributerima direktorija, internetskim portalima, obrazovnim ustanovama i trgovačkim udruženjima.

Odobrit ćemo zahtjeve za povezivanje od tih organizacija ako odlučimo da:

 • (a) veza ne bi učinila da izgledamo nepovoljno prema nama ili prema našim akreditiranim tvrtkama;
 • (b) organizacija nema negativne podatke o nama;
 • (c) korist od vidljivosti hiperveze nadoknađuje nepostojanje naziva tvrtke;
 • (d) veza je u kontekstu općih informacija o resursima.

Ove organizacije mogu se povezati s našom početnom stranicom sve dok je veza:

 • (a) ni na koji način varljiva;
 • (b) lažno ne podrazumijeva sponzorstvo, odobravanje ili odobrenje povezujuće strane i njezinih proizvoda ili usluga;
 • (c) uklapa se u kontekst mjesta povezivanja stranke.

Ako ste jedna od organizacija navedenih u gornjem paragrafu i zainteresirani ste za povezivanje s našom web stranicom, morate nas obavijestiti slanjem e-maila na info@sorinele.com. Navedite svoje ime, naziv vaše organizacije, podatke za kontakt kao i URL svoje web-lokacije, popis svih URL-ova s kojih namjeravate povezati našu web-lokaciju, te popis URL-ova na našoj web-lokaciji na koje želite veza. Pričekajte odgovor. Odobrene organizacije mogu povezati našu web-stranicu na sljedeći način: Koristeći naziv tvrtke; ili Korištenjem jedinstvenog lokatora resursa s kojim se povezuje; ili Korištenjem bilo kojeg drugog opisa naše web-stranice koja je povezana s tim ima smisla u kontekstu i formatu sadržaja na web-mjestu poveznice. Nikakvo korištenje logotipa tvrtke ili drugih umjetničkih djela neće biti dopušteno za povezivanje bez ugovora o licenciranju zaštitnog znaka.

Rezervacija prava

Zadržavamo pravo zahtijevati da uklonite sve veze ili bilo koju vezu do naše web-lokacije. Odobravate odmah uklanjanje svih veza na našu web-lokaciju na zahtjev. Također zadržavamo pravo izmijeniti ove odredbe i uvjete te ih povezati u bilo kojem trenutku. Kontinuiranim povezivanjem na našu web stranicu, pristajete na obvezivanje i poštivanje ovih uvjeta i odredbi.

Promocije

S vremena na vrijeme možemo ponuditi i / ili sponzorirati natjecanja i igre na web-lokaciji. Svaka od tih aktivnosti regulirana je posebnim pravilima koja su dostupna na web-lokaciji.

Načini plaćanja

Načini plaćanja prilikom kupnje putem Internet trgovine www.sorinele.com su:

 • PayPal
 • Karticom tekućeg računa – Maestro®
 • Kreditnim karticama: Visa, MasterCard®, Diners
 • Općom uplatnicom ili internet bankarstvom
 • Gotovinom – pouzećem (po primitku pošiljke)

Sorinele.com internet trgovina pruža najvišu razinu sigurnosti prilikom plaćanja putem Interneta. Kupnju putem kreditnih kartica omogućuje sigurnu kupnju obradom Vaših povjerljivih podataka na siguran i pouzdan način. Vaši povjerljivi podaci nikada se ne pohranjuju na lokalnim poslužiteljima.

Opcija plaćanja pouzećem omogućuje da plaćanje izvršite prilikom same dostave na Vašu adresu. Plaćanje pouzećem nije moguće kod osobnog preuzimanja skladištu dobavljača. Plaćanje pouzećem se vrši u gotovini dostavljaču prilikom same isporuke. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na dogovorenoj dostavnoj adresi dostavljač ostavlja obavijest o prispjeću pošiljke.

Kod plaćanja putem internetskog bankarstva, na svoju e-mail adresu ćete dobiti predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji treba uplatiti sredstva. Uplatu možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili putem uobičajenih načina plaćanja – banke, pošte, Fine ili sl.

Po zaprimljenoj uplati, dobavljač isporučuje uplaćene proizvode.

Dostava

Dostava naručene robe je besplatna za područje Republike Hrvatske, bez obzira na količinu i vrstu naručene robe!

Na dan kad Vam pošaljemo paket, na elektoničku poštu koju ste naveli prilikom registracije primit ćete obavijest o isporuci Vaše narudžbe. Budući da gotovo sve proizvode u ponudi dostavljamo iz trenutnih zaliha, većinu predanih narudžbi primit ćete u sljedeća tri do pet dana, ovisno o mjestu prebivališta.
 Ukoliko roba nije na raspolaganju, Prodavatelj će kupca obavijestiti (pismenim putem ili telefonski) o mogućem roku isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbu. Ako mislite da dostava Vaše narudžbe kasni, o tome nas odmah obavijestite na info@sorinele.com ili nas nazovite na telefon +385 52 817 050 i mi ćemo se potruditi saznati gdje je trenutno Vaša narudžba.

Proizvodi se dostavljaju putem prijevozničkih tvrtki koje obavljaju usluge transporta. Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Naknadne reklamacije neće biti uvažene. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju. Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako Kupac ni nakon 7 dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od Prodavatelja, mora ga obavijestiti kako bi Prodavatelj mogao osigurati pronalazak pošiljke ili poslati zamjensku.

Komunikacija

Na korisnikovu e-mail adresu automatski se šalju različite poruke nakon obavljenih aktivnosti (potvrda o registraciji, potvrda narudžbe, obavijest o isporuci ili otkazivanju, potvrda o terećenju kartice ili otkazivanju transakcije). Dužnost je korisnika dati ispravne podatke o važećoj e-mail adresi.

Kontakti i prigovori potrošača

Sukladno čl.10 Zakona o zaštiti potrošača, obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pismenom obliku (poštom) ili na e-mail koji je ovdje u nastavku naveden. Isto tako primjedbe ili prijedloge vezane uz webshop sorinele.com možete dostaviti u elektronskom (mail) ili pismenom obliku (poštom), koristeći sljedeće kontakte:
KONTAKTI ZA PRIMJEDBE, PRIJEDLOGE I PRIGOVORE POTROŠAČA:
info@sorinele.com
ili pismeno na adresu:
Clavis Benčić obrt
Carducci 12
52210 ROVINJ
Odgovor na Vaš prigovor vratiti ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora. Molimo vas da u prigovoru navedete svoje podatke: ime i prezime, adresa za dostavu odgovora.

 

Ima li pitanja o ovim Uvjetima?

Slobodno nas kontaktirajte na info@sorinele.com.